În zilele 20-22 iunie s-a desfășurat Forumul internațional „Educația la distanță pentru viitor: Provocări și perspective“ organizat în cadrul proiectului Erasmus+KA2 DEFEP „Educația la distanță pentru viitor: cele mai bune practici ale UE ca răspuns la solicitările potențialilor beneficiari de învățământ superior modern și ale pieței muncii“.

Reprezentanții universităților participante la forum și-au expus experiența, provocările și opiniile cu privire la învățământul la distanță. Echipa de la USM a proiectului a participat activ la lucrările forumului, inclusiv cu 2 prezentări în limba engleză: pe data de 20 iunie 2023, Violeta Cotilevici a prezentat experiența educației online a Universității de Stat din Moldova, iar la 21 iunie Elena Simciuc a prezentat experiența Universității de Stat în domeniul educației la distanță și proiectele internaționale anterioare sau în derulare cu participarea universității, relevante pentru acest subiect.

Forumul s-a desfășurat în format mixt la Universitatea Petro Mohyla Black Sea National University din Ucraina, întrunind peste 70 de participanți.

Published luni, 26 iunie 2023